FILM: Juno

Dette er tydeligvis filmuke her på bloggen denne uka, så vi kjører like godt på med enda en anmeldelse. Her er det noe for enhver smak.

Juno er navnet på en 16 år gammel jente som blir gravid. Hun fikk navnet sitt fordi faren var veldig inne i gresk mytologi da hun ble født, og Juno var navnet på kona til guden Zeus. I sin store visdom prestere den samme faren å kalle søsteren til Juno for «Liberty Bell». Haha! Kom her, Frihetsklokka! Kom, så.

Dette er en utrolig morsom film, og en av de sjelden komediene som ikke er morsomme på noens bekostning eller ved å henge ut eller trykke ned noen, men på en oppmuntrende og glad måte.

Juno (personen altså) er rappkjeftet og intelligent, og kommer med en mengde strålende kommentarer. Å følge henne mens magen vokser og de kaller henne «Hvalen» er en fascinerende reise. Men det er en lys og humørfylt reise, som også er krydret med en viss motgang og smerte.

Filmen føles utrolig god, for den går utenom de tradisjonelle kul — ikke-kul-grenelinjene, og gjør de som ikke passer inn i A4-formatet til heltene, uten å gjøre narr av de som er mer main-stream. Det er ganske ekstraordinært, egentlig. Juno tar ikke hensyn til vanlige fordommer, og du legger ikke engang merke til det fordi det er så naturlig.

En herlig film. Smart, og veldig morsom. Honest to blog.

Dette innlegget ble postet 14. februar 2008 kl. 0:13 og er kategorisert under Film. Du kan følge kommentarer til dette innlegget gjennom en nyhetsstrøm. Du kan legge til en kommentar, eller sende tilbaketråkk fra din egen blogg. Her har du en direktelenke.

1 KOMMENTAR

  1. Jon Arne sier:

    kul film om verdighet og fattigdom http://www.ted.com/index.php/talks/view/id/209

Legg til en kommentar