Debattanten

Jeg fikke en uvanlig telefonoppringing i forrige uke.

Det ringte en kar fra et ukjent nummer og presenterte seg som «[…] fra Utrop — Norges første multikulturelle avis.» Han sa at han hadde lest bloggeinnlegget mitt om samene (og jeg tenkte: what?), og lurte på om de kunne trykke det i debattseksjonen sin (WHAT?!).

Etter noen testspørsmål for å sjekke om dette var for real eller noen som var ute på hekkan, ba jeg ham om å sende meg det han ville trykke (han hadde tatt seg friheten til å lage en liten ingress, som jeg gjerne ville se og godkjenne). Det så fint ut, så jeg sa det var greit. Og nå er det tydeligvis på trykk.

Riktignok er ikke dette akkurat Norges største avis, men det slår meg at avstanden mellom bloggverdenen og den seriøse avisverdenen er blitt betraktelig mindre de siste årene.

Dette innlegget ble postet 11. mars 2008 kl. 0:07 og er kategorisert under Blogging. Du kan følge kommentarer til dette innlegget gjennom en nyhetsstrøm. Du kan legge til en kommentar, eller sende tilbaketråkk fra din egen blogg. Her har du en direktelenke.

6 KOMMENTARER

 1. Solfrid sier:

  Fytti så kult! :-D

 2. Ingvild sier:

  Nice!!!
  Hb du passe på å få tilsendt et eksemplar så du får se det på trykk. :-)

 3. PålB sier:

  Konge! Ja avstanden er liten, jeg kommer på da jeg ble quotet i Stavanger Aftenblad på noe jeg hadde skrevet en sein søndagskveld. Ingen som ga beskjed om det en dag, jeg leste det tilfeldigvis selv.. Fascinerende og bittelitt skremmende :-D

 4. Bjørnar sier:

  @PålB: Løye! Tror vi ofte glemmer at blogger er offentlige dokumenter tilgjengelige for alle, og at vi kan siteres egentlig hvor som helst (så lenge vi er korrekt gjengitt), siden alt som publiseres på en offentlig nettside i prinsippet er on-record.

 5. Helen sier:

  Hm – eg har ikkje blitt sitert någen plass ennå då;) Men det e ikkje tull. Har plutselig gått opp for meg òg at bloggverden e seriøse og offentlige. En analyse av nettbruk, og då bl.a blogger, konkludere med at det har blitt lettere å uttrykke seg for en større bredde nå enn før. Å då e det jo gudd at faktisk någen hørre på det som blir uttrykt i bloggane.

 6. Silje sier:

  Siden jeg googla noe helt annet enn det jeg kom innpå nå (nei, ikke meg selv, thank you very much), så tar jeg meg den frihet å semi-sitere tidl Aftenposten-redaktør Hans Erik Matre i forelesning idag (2 år etter dette innlegget ble publisert, men mer aktuelt enn noen gang, kanskje):

  «Amatørjournalister, mennesker uten formell utdannelse på hvordan lage en journalistisk grundig tekst, kan kalles karaoke- og tribunefyll-journalistikk.»

  Fantastisk godt sagt. Ikke at du og Pål er karaokejournalister. Men de klare skillene mellom journalister i navnets opprinnelige betydning og de som prøver å være det smelter stadig mer sammen. So. Where to turn? Si det du.

Legg til en kommentar