FILM: No Country for Old Men

No Country for Old Men vant årets Oscar for beste film, og det er ikke uten grunn. Coen-brødrene, som står bak filmer som Fargo, The Big Lebowski, O Brother, Where Art Thou, har laget en drivende og mørk historie fra grenselandet mellom Texas og Mexico. Den er noe mindre sær enn en del av de andre Coen-filmene, men av minst like høy kvalitet.

En dag Llewelyn Moss er på jakt kommer han over noen pickup’er omgitt av døde menn, i det som ser ut til å være en narkohandel som har gått i vasken. Da han finner en koffert med to millioner i kontanter han tar med seg, får han (en gjeng med folk på nakken (noe som ikke bør være veldig overraskende hvis en finner noen millioner i kontanter fra en narkohandel og velger å ta de med seg), blant annet en psykopat som er totalt ute og kjører på utrolig mange områder. For en frik. Jeg får frysninger.

Det er en drivende, god historie, med en blanding av realistiske og absurde elementer som stadig overrasker. Skuespillerprestasjonene er også veldig gode, spesielt godt likte jeg Javier Bardem i rollen som psykopatisk seriemorder, og Josh Brolin i rollen som Llewelyn Moss, mannen som uforvarende rotes inn i noe som er altfor stort for ham.

Anbefales på det groveste. Den må ses, det finnes ikke tvil i min sjel.

Dette innlegget ble postet 9. mars 2008 kl. 1:27 og er kategorisert under Film. Du kan følge kommentarer til dette innlegget gjennom en nyhetsstrøm. Du kan legge til en kommentar, eller sende tilbaketråkk fra din egen blogg. Her har du en direktelenke.

INGEN KOMMENTARER

Legg til en kommentar