Dette innlegget ble postet 27. april 2008 kl. 12:37 og er kategorisert under Sidespor. Du kan følge kommentarer til dette innlegget gjennom en nyhetsstrøm. Du kan legge til en kommentar, eller sende tilbaketråkk fra din egen blogg. Her har du en direktelenke.

3 KOMMENTARER

 1. Ragnhild sier:

  Sjefs. Prototype ja… Så sant:)

 2. Torgeir sier:

  Problemet med denne listen er at de fleste som argumenterer mot at kvinner skal kunne være prester eller pastorer bruker bibelvers som argument (for eksempel 1. Tim 2. 11-12^1 eller 1. Kor 14. 34-35^2) og i mindre grad tradisjonell kjønnsrolletenking. Denne listen vil kun overbevise de som ikke ser at han setter opp stråmenn og angriper de, istedenfor å angripe debattens kjerne.

  1: «En kvinne skal ta imot opplæring i stillhet og underordne seg i alt. Jeg tillater ikke en kvinne å undervise eller bestemme over mannen, hun skal være stille.»

  2: «skal kvinnene tie når menigheten samles. Det er ikke tillatt for dem å tale; de skal underordne seg, slik også loven sier. Hvis det er noe de vil lære, så la dem spørre sine menn hjemme. For det er en skam for en kvinne å tale i menigheten.»

  P.S: Bare for å klargjøre (mente å overføre det engelske ordet clarify til norsk, men det gikk ikke så bra) så mener jeg ikke at kvinner ikke kan være prester eller pastorer, men jeg vil allikevel at det skal være en saklig debatt og sette opp stråmenn er ikke saklig!

 3. Elling sier:

  Tror forsåvidt listen er humoristisk ment. Jeg er enig i at en reell debatt bør holde seg til saklig argumentasjon ut i fra bibelsk materiale og teologi. Samtidig har jeg relativt ofte hørt «side»-argumentasjon mot kvinnelig prester som går på kjønnsroller. F.eks. hvis man ser at kvinnelige prester blir skilt har jeg hørt man påpeke at det underbygger at preste-og morsrollen vanskelig lar seg kombinere. Til de som fører en sånn argumentasjon kan denne listen stå som en humoristisk, men nyttig liten påminner.

Legg til en kommentar