Gud er «en evig klippe». Likevel finnes det tider da den evige klippen virker altfor taus eller uvirksom. For å bli bevart i troen på Guds godhet trenger vi en grunnleggende forståelse av Gud som dels skjult, dels åpenbart.

Himlenes himmel rommer ham ikke, og da er det jo en smule overmodig å tro at jeg skulle forstå hans veier i ett og alt. Samtidig faller altså ikke en spurv til jorden uten at vår himmelske Far er der, det har vi Jesu ord for. Vi må leve i skjæringspunktet mellom det gåtefulle og det åpenbarte. Vi kan protestere, men det er dette vi blir tilbudt. Ennå ser vi ikke ansikt til ansikt.

Likevel er det ingenting som sier at vi ikke kan gå i Jakobs fotspor og gjøre hans bønn til vår: «Jeg slipper deg ikke uten at du velsigner meg.»
Liselotte J. Andersson, i magasinet Strek. (Min uthevelse.) (1)

Dette innlegget ble postet 16. april 2008 kl. 23:49 og er kategorisert under Sitat, Sitater. Du kan følge kommentarer til dette innlegget gjennom en nyhetsstrøm. Du kan legge til en kommentar, eller sende tilbaketråkk fra din egen blogg. Her har du en direktelenke.

1 KOMMENTAR

  1. Ingvild sier:

    For en deilig påminnelse å få sånn helt på begynnelsen av dagen!
    Gud er «beyond my imagination» på alle områder – og jeg digger det!
    Takk Bjørnar!

Legg til en kommentar