Dette innlegget ble postet 11. april 2008 kl. 16:21 og er kategorisert under Sidespor. Du kan følge kommentarer til dette innlegget gjennom en nyhetsstrøm. Du kan legge til en kommentar, eller sende tilbaketråkk fra din egen blogg. Her har du en direktelenke.

1 KOMMENTAR

 1. Anders S. sier:

  Spørs jo hva man investerer i då Bøsse. Investerer man i et nytt lavenergi eller passivhus i dag vil jo dette være mer verdt når du selger det. Det er jo denne verdistigningen som gjør at man tjener på å ha egen bolig og denne verdistigningen skal også gå høyere en det man har betalt i renter og avdrag.

  Spørsmålet er jo bare om man skal kunne ha en flat rente for bolig også en høyere for alt det andre luksus tingene vi har. For min del vil eg veldigt gjerne ha en flat rente på bolig også en veldigt mye høyere flytende rente for all vår luksus som for eks. bil, hytte og båt.

  Det er som regel aldri dumt å eie selv, men å eie leiligheter og eneboliger i dag med 15 cm yttervegg er jo en tidsinstilt bombe. Bare sosialistene får fart på energisertiftikatet så tror eg denne bolig boomen vil stoppe litt ihvertfall på gamle boliger ettersom at boliger i fra 1970 og eldre blir klassifisert som F boliger og nja 80-talls E. Noe som vil si at du vil ikke kjøpe en bolig med klasse F & E, mens kanskje klasse A eller B. Dermed vil gamle boliger falle og det vil være tomten man betaler for, og dette markedet er det som blir intressant om 2-3 år. Kjøpe gamle store tomter, dele de og bygge 2 nye enheter også selge begge med gevinst.

  Det er aldri dumt å eige, samme hva en forsker sier. Har man penger og fast inntekt er det billigere å eie, tenk deg om i gode tider kan leien 4 doble seg mens renten og kostnadene der vil ligge flate, og har man betalt raskt ned på gjelden vil man kunne leve meget godt når den dårlige tiden kommer. Folk må bare lære seg å bygge etter lommeboken og få ingeniører til å styre Norge igjen, og ikke økonomer som skal plent tjene 4 kroner før de investerer 2 kroner.

  Eg er sikkert bare en dum Tekniker/ tømrer/ byggmester men eiendom og bolig har eg god greie på. Som sagt det er aldri dumt å eie kontra å leie. Bare man bygger etter en god lommebok og har sparepenger i bakhånd.

  Mvh
  Anders S.

Legg til en kommentar