Litterær lek

Jeg er blitt tagget av Arne Berge i noe såpass uvanlig som en litteraturlek. Og når jeg er utvalg sammen med en salmedikter og en biografiforfatter, hvordan kan jeg la være?

Reglene er som følger:

  1. Rekk ut hånda etter nærmeste bok
  2. Slå opp på side 123
  3. Finn femte setningen på sida
  4. Legg denne setningen og dei to neste ut på bloggen (sammen med instruksjonene)
  5. Kommenter sitatet
  6. Send leken videre til tre andre personar og krediter den som sendte leken til deg.

Nærmeste bok her jeg sitter er Farvel til våpnene av Ernest Hemingway, og jeg slår opp og siterer (jeg tar med noen ekstra setninger fordi det ikke gir noen mening med bare tre setninger):

«Jeg vil ikke si det.»
«Si det.»
«Er jeg nødt til det?»
«Ja.»
«Jeg skal ha et barn, kjære. Det er allerede tre måneder på vei. Du må ikke bli lei for det. Å, vær så snill, ikke bli lei for det. La det ikke pine deg.»
«Nei vel.»

Ja, okey… Merkelig samtale. Jeg har ikke kommet til side 123 i denne boka ennå, så jeg kan ikke sette dette inn i en større kontekst. Men jeg kan kanskje si dialogen her virker nokså typisk for Hemingway, med korte replikkvekslinger der alle følelser er tonet veldig sterkt ned — spesielt hos de mannlige romanfigurene.

Dette er den tredje boka av Hemingway jeg leser. Jeg har tidligere lest Den gamle mannen og havet, som er helt fantastisk, og Og solen går sin gang, som jeg likte bare sånn passelig. Vet ikke helt om jeg klarer å få helt taket på ham ennå. De to foregående bøkene var veldig ulike. Jeg får lese noen flere bøker og se.

Jeg spiller ballen videre til: Kristine Stensland, Renate Solberg og Bokbadet Apostrofen (aka. Bjørn Ingvar, JarleM, Rolf m.fl.).

Dette innlegget ble postet 11. juli 2008 kl. 16:29 og er kategorisert under Bøker. Du kan følge kommentarer til dette innlegget gjennom en nyhetsstrøm. Du kan legge til en kommentar, eller sende tilbaketråkk fra din egen blogg. Her har du en direktelenke.

1 KOMMENTAR

  1. Elling sier:

    Hemmingway er ganske variabel ja…Men støtter deg på at Den gamle mannen og havet var god.

Legg til en kommentar