TV-aksjonen og bøssebæring

BlaaKors.png

Jeg var ute og gikk med bøsse for TV-aksjonen i dag.

Det er ganske få som er hjemme i huset sitt en søndag ettermiddag, kanskje bare i halvparten av husene jeg ringte på. Hvor er alle sammen?

Av de som åpner er det opp mot 95% som gir noe. Det mest normale å gi er 200 kroner. Noen, spesielt eldre mennesker, har pengene klare når de åpner døra. I noen dritfine hus kommer det ut en meget pent kledd mann i dyr dress og gir 50 kroner. Én person presterer å gi sju – 7 – kroner. En gammel minstpensjonist som trenger rullator for å bevege seg inne i sin egen leilighet gir mer enn hun sannsynligvis har råd til. I noen hus kan jeg se at det sitter folk inne, jeg hører ringeklokka ringe, de overser meg.

Noe av det beste med TV-aksjonen er fokuset det setter på enkeltsaker. Formålet og organisasjonen som mottar midlene får i ukevis i forkant og etterkant spalteplass i aviser, reklamer på tv, leserinnlegg og ledere.

I år går innsamlingen til Blå Kors, som har en rekke prosjekter rettet mot barn og unge som rammes av voksnes rusmisbruk.

Hvis du ikke fikk muligheten til å gi i dag kan du gi 200,- ved å ringe 820 44 110, eller du kan sette penger inn på konto 8380 08 09005.

Se TV-aksjonens nettsider for mer informasjon.

Dette innlegget ble postet 19. oktober 2008 kl. 23:23 og er kategorisert under Livet. Du kan følge kommentarer til dette innlegget gjennom en nyhetsstrøm. Du kan legge til en kommentar, eller sende tilbaketråkk fra din egen blogg. Her har du en direktelenke.

6 KOMMENTARER

 1. Anders S. sier:

  Om folk velger å gi 1 eller 100 kroner er mer en godt nok :) Men ja, vi rike nordmenn har en tendens til å glemme andre i vårt rike land, husk å ringe meg om et par dager om eg har ført over penger :)

  Skal prøva å fiksa det i morgen :)

 2. David sier:

  Bra jobba Børsa :)

 3. Benjamin sier:

  Bøsse, haha :P

 4. Karin sier:

  Gode poeng, men monner drar da! Som fattig student syns jeg at et bidrag på 100 kr er ganske mye, og fikk vondt inni meg hver gang en bøssebærer kom mot meg og jeg måtte si nei fordi jeg hadde gitt det jeg hadde.

  Fikk desverre ikke sett sendinga, har ikke kanaler på TVen. Hvor mye fikk de inn totalt?

 5. Karin sier:

  Og det var så klart ALLE monner drar!

 6. Bjørnar sier:

  Karin: Det er til nå kommet inn 190 millioner.

Legg til en kommentar