FILM: Gone Baby Gone

Gone Baby Gone er ikke en film du ser hvis du vil ha litt lett underholdning en lørdagskveld. Det er en film som stiller dype og vonde moralske spørsmål som sannelig ikke er lette å svare på.

En liten jente forsvinner mystisk fra hjemmet sitt, og parallelt med politiets etterforsking blir to unge privatetterforskerke engasjert for å grave litt i miljøene der folk gjerne ikke er så interesserte i å snakke med politiet.

Casey Affleck, som spilte (den feige) Robert Ford i The Assassination of Jesse James, har hovedrollen i denne filmen, og hendelse for en skuespiller han er. Jeg er meget imponert, både av rolletolkningen hans av Robert Ford og rolletolkningen i denne filmen. Han klarer å gjøre «den unge mannen som har vokst opp i nabolaget og kjenner gatespråket» til noe mer enn den klisjéen det fort kunne blitt. Jeg tipper vi kommer til å se mer av ham i store filmer framover.

Det er Ben Affleck som har regissert Gone Baby Gone, og før du avskriver den av denne grunn vil jeg minne om at Ben Affleck slo gjennom med Good Will Hunting, en kremfilm av de sjeldne, som han skrev og regisserte sammen med Matt Damon. (Vi kan vel kanskje si at Ben Affleck er bedre bak kameraet enn foran.)

Filmen er basert på en roman av Dennis Lehane, som også har skrevet den fantastiske Mystic River. Hvis du har sett den aner du noe av stemningen og historien i denne filmen: Vond, men viktig.

Dette innlegget ble postet 14. november 2008 kl. 16:07 og er kategorisert under Film. Du kan følge kommentarer til dette innlegget gjennom en nyhetsstrøm. Du kan legge til en kommentar, eller sende tilbaketråkk fra din egen blogg. Her har du en direktelenke.

INGEN KOMMENTARER

Legg til en kommentar