FILM: The Boy in the Striped Pyjamas

The Boy in the Striped PyjamasUtrolig sterk film, dette. Lille Bruno på åtte år har en far som er tysk offiser under 2. verdenskrig. En dag må de flytte ut på landet fordi faren har fått seg ny jobb.

Fra rommet sitt ser Bruno det han oppfatter som en gård der alle går i pysjamaser (det han ser er konsentrasjonsleiren faren administrerer). Han sniker seg ut i skogen, ogkommer til en innhegning der en liten gutt sitter på andre siden av gjerdet. Denne andre gutten blir av Bruno bare kalt «gutten i den stripete pysjamasen», etter fangedrakten han har på seg.

Det vokser fram et vennskap mellom de to, et vennskap som er både veldig merkelig og veldig naturlig på samme tid. Šse krigen og konsentrasjonsleirene fra et barns perspektiv er både øyeåpnende og urovekkende.

Jeg vil ikke røpe for mye av handlingen, men det er en utrolig sterk historie, et godt stykke utenfor det vanlige.

Anbefales sterkt. (Den går fortsatt på kino i Stavanger.)

Dette innlegget ble postet 16. januar 2009 kl. 22:21 og er kategorisert under Film. Du kan følge kommentarer til dette innlegget gjennom en nyhetsstrøm. Du kan legge til en kommentar, eller sende tilbaketråkk fra din egen blogg. Her har du en direktelenke.

3 KOMMENTARER

 1. Geir sier:

  Eg gjekk i klasse med ei som hadde framføring om boka med same namn. Ho sa og ho ikkje skulle avsløre slutten, fordi ho ville me skulle finne det ut sjølv, ved å lese boka, men ved ein feiltakelse klarte ho å røpe det. Men ho gjorde det så elegant at ho ikkje merka det, og berre to av tjueni medelevar la merke til det…

  Så eg veit korleis det ender utan å ha sett filmen eller lest boka

 2. Ragnhild sier:

  En fantastisk film ja. Og utrolig sterk! Og veeeldig gode prestasjoner av både små og store skuespillere.

 3. Maria Linn sier:

  Jeg har ennå ikke sett filmen, men har veldig lyst til det. Leste boka for noen år siden og den setter både spor og vekker tanker. Tror jeg husker det meste av bokas handling den dag i dag. Og jeg håper de har klart å gjennskape filmen like godt som boke ble skrevet. Kan nesten si at boka er en av de beste jeg har lest!

Legg til en kommentar