Refleksjonens år

2099 2009 er her, og selv om jeg ikke har særlig tro på nyttårsløfter tror jeg på å ta bevisste valg for hvordan en skal leve livet sitt.

Jeg har lyst til å skrive lengre tekster her i 2009. Jeg har lyst til å reflektere mer om hva som skjer i livet mitt, og jeg har lyst til å uttrykke mer av hva jeg tenker gjennom å skrive det ut. Det er sjelden jeg får tenkt så godt som når jeg skriver, og det er sjelden jeg får skrevet så godt som når jeg tenker.

Jeg vil kunngjøre at 2009 er refleksjonens år for Bjørnar Tollaksen. Et ettertankens år, om du vil.

Om en knapp måned fyller jeg fem og tjue, og jeg kjenner et visst behov for å gjøre opp status og ta noen viktige valg for veien videre. Det er nødvendig å kjenne fortida for å kunne gjøre gode valg for det som skal komme, og det er nødvendig å velge for at framtida ikke skal bli lik det som har vært.

Jeg tenker kanskje å få skrevet ned en del konkrete ting om min egen historie og opplevelser, og få reflektert litt rundt dette. Dette er primært for min egen del, men kanskje vil noen lære noe av det, og kanskje har noen refleksjoner som er nyttige for meg å høre. Andre innfallsvinkler er ofte veldig lærerike.

Det spinner også en del tanker om framtida og «de store livsvalgene» i hodet mitt. Jeg trenker å få litt orden på disse og få luftet de og tenkt litt høyt. Det er vanskelig å vite hvordan en skal leve.

Du er herved invitert til å bli med på denne… ja, hva skal vi kalle det uten at det blir for pretensiøst… utgravingen + framtidsutsikten? Du er selvsagt også fri til å la være. Hvis du vil bli med må du delta.

Godt nyttår!

Dette innlegget ble postet 4. januar 2009 kl. 3:08 og er kategorisert under Livet. Du kan følge kommentarer til dette innlegget gjennom en nyhetsstrøm. Du kan legge til en kommentar, eller sende tilbaketråkk fra din egen blogg. Her har du en direktelenke.

11 KOMMENTARER

 1. johannes sier:

  snakke med en happening i Reeholen, med rester av julebakst og lufting av fremtidsvisjoner/tanker?

 2. Bjørnar sier:

  Vi snakker nok primært om en årslang online happening her på bloggen.

  Men kanskje en real life happening i Reeholen 57 hadde vært et godt avspark på det? La meg tenke litt på det.

 3. Elling sier:

  gleder meg!

 4. EirikB sier:

  Ja, jeg vil bli med! Jeg ser frem til å følge deg her på bloggen Bjørnar! :)

 5. David sier:

  25! Denne julen har jeg innsett at jeg ikke er ungdom lengre. Det gjør vondt, for det neste steget er voksen, i hvert fall på Norsk. På Thai har de et ord for alderen mellom ungdom og voksen, nomm. Hei nomm, godt nytt år :)
  Har tenkt på å skrive opp noen nyttårsforsett selv, men det blir nok på privaten, kred for at du kjører åpen kildekode (ja den var lame).

 6. Benjamin sier:

  Då kom nokre innlegg, takk for ei fantastisk nyttårsfeiring! Må du få eit godt Nytt År, Bjørnar!

 7. Kristian sier:

  «2099 er her…» – er det fremtidvisjoner og profetier vi skal få her på bloggen? Kult!

 8. Jon Arne sier:

  Eg stemmer for nomm-opplegget til David. Passer jo perfekt for en mann (gutt?) i min situasjon! :)

 9. Bjørnar sier:

  Jon Arne: Du er ferdig med utdanningen, har fast jobb, egen bil, så å si eget hus. Hva nøyaktig er det som skulle tilsi at du ikke er voksen ennå? Det må kanskje være den manglende skjeggveksten?

 10. Jon Arne sier:

  Viss det er det som er å være voksen, så er det drit kipt å bli voksen.

  Give me some more!

 11. Bjørnar sier:

  Jon Arne: Jeg tror dessverre ikke det er mer å hente… «Beklager.»

  Kristian: Oioioi! Innså ikke skrivefeilen du påpekte før nå, etter å ha lest kommentaren din flere ganger. 2099 er et stykke unna — la meg rette det til 2009. Men det er for så vidt fremtidsvisjoner og -profetier du skal få på bloggen her.

Legg til en kommentar