I desse heimane bur folket.

Det er eit sterkt, tungt folk, som grev seg gjennom livet med grubling og slit, putlar med jorda og granskar Skrifta, piner korn av auren og von av draumene sine, trur på skillingen og trøystar seg til Gud.

Arne Garborg, Fred, med en presis beskrivelse av det jærske folket. (3)

Dette innlegget ble postet 17. februar 2009 kl. 23:55 og er kategorisert under Sitat, Sitater. Du kan følge kommentarer til dette innlegget gjennom en nyhetsstrøm. Du kan hoppe til slutten og legge igjen en kommentar. Tilbaketråkk er for øyeblikket ikke tillatt. Her har du en direktelenke.

3 KOMMENTARER

  1. Jon Arne sier:

    Dette er ein av dei beste beskrivelsene av jærbuen eg veit om!

  2. Benjamin sier:

    Nice… Trur eg må byrja på Arne Garborg bøkene mine ;)

  3. asbjørn sier:

    Øy! Nesten som å få en personlig hilsen. Takka’ og bokka’.

Legg til en kommentar