FILMER: (3)

4/6Watchmen
4/6Burn After Reading
5/6Ratatouille

Dette innlegget ble postet 13. mars 2009 kl. 0:15 og er kategorisert under Filmanmeldelser. Du kan følge kommentarer til dette innlegget gjennom en nyhetsstrøm. Du kan hoppe til slutten og legge igjen en kommentar. Tilbaketråkk er for øyeblikket ikke tillatt. Her har du en direktelenke.

3 KOMMENTARER

 1. Ingrid J sier:

  Hørrte at Watchmenn va unødvendikt voldelige, mn verdt å se?

 2. Bjørnar sier:

  Ja, som en del andre filmer basert på tegneserier er den voldelig på en nærmest surrealistisk måte. Er litt i samme gate som Sin City og 300.

  Verdt å se hvis du liker sjangeren. (Og hvis ikke: Nei.)

  Relatert: Ser for meg at den originale tegneserieboka er bedre. Det er en kompleks historie.

 3. Geir sier:

  Enig med deg Bjørnar. Men eg tykjar ikkje den er unødvendig voldeleg. Ein del av volden er viktig for å fortelje historia, for eksempel om Rorschach. Eg har og lese «boka», og er enig med at det er ein kompleks historie, og det er ein heil del ting som mangler i filmen. Så frykteleg mykje. I boka får du innblikk i liva til fleire personar, noko som sett perspektiv på ting.

  I tillegg vert det i boka sitert frå kjende personar som Einstein og Bob Dylan. Det er veldig interessant, for eit av kapitela i boka handlar om Jon (og kalla dr. Manhattan) i frå barndom til han blir… ja, blå. Faren var urmakar og ynskja at sonen skulle bli det same, heilt til Einstein fann ut at tida var relativ. Då meinte at faren klokka sin tidsalder var over og pressa sonen til å bli fysikar. Det skjer og han vert etter kvart til dr. Manhattan og USAs største våpen. I slutten av dette kapitelet spør han seg sjølv om ting hadde vore annleis om han ikkje hadde vorte fysikar. Og kapitelet avsluttast med eit sitat av Einstein som seier (fritt sitert) at han skulle ynskje han hadde blitt ein urmakar.

  Det må og seiast at filmen tek vekk litt av det som fascinerte meg med boka. Det at desse maskerte superheltane ikkje hadde overnaturlege krefter. I filmen vert alt litt overdrive og rørslene unaturlege. Det var rett og slett litt skuffande…

  Det vart ein lang kommentar.

Legg til en kommentar