BOK: It Sucked and Then I Cried

It Sucked and Then I CriedDooce var en av mine første internetthelter.

Bloggekarrieren hennes begynte med at hun fikk sparken fordi hun skrev ting om arbeidsgiveren sin som ikke nødvendigvis satte vedkommende i et veldig godt lyd, slik at hun en dag ble eskortert ut av bygningen med beskjed om å aldri sette foten sin i firmaets lokaler igjen. Nå er hun blitt så stor at det er umulig å ikke dumpe innom bloggen hennes hvis du beveger deg utenfor den norske delen av internettet.

Heather B. Armstrong, kvinnen bak Dooce, har det noen vil kalle en stil og et språk som noen vil si er «grensesprengende»og som får andre til si at «denne dama er riv ruskende gal!» Hun legger ingenting imellom, og bedriver oversharing på et nivå som hadde vært utålelig hadde det ikke vært for at hun er helt ufattelig, ustyrtelig morsom.

Nå har hun endelig skrevet en bok, med den passende tittelen It Sucked and Then I Cried og den fantastiske undertittelen How I Had a Baby, a Breakdown, and a Much Needed Margarita.

Den forteller historien om hvordan hun ble gravid, fødte en jente, fikk et nervøst sammenbrudd (med sykehusinnleggelse, medikamenter og det hele), og beskriver det å bli forelder som, med noen fine unntak, noe av det verste som har skjedd henne. Eller kanskje ikke verste, men definitivt og uten sammenligning det vanskeligste.

Og seriøst, angående oversharing, jeg har under lesingen av denne boka fått vite og blitt beskrevet ting om graviditet og fødsel og amming og sex etter fødsel som jeg aldri spurte om å få vite og aldri ønsket å få vite! Jeg trodde Thomas Rake var grafisk i sine framstillinger, men dette er på et helt annet nivå. Hvis vanlige framstillinger er som en søndagsskolelærer, er Dooce som Borat på syre.

Temaene er jo ikke, gitt min livssituasjon, de mest interessante eller relevante, og hadde antakelig vært utrolig kjedelige å lese om, hadde det bare ikke vært for at hun skriver om det på en måte som gjør at jeg har tatt meg i å måtte legge fra meg boka for å le høyt, og bli sittende og vri meg i ubehag. Det er vanskelig å forholde seg nøytral mens en leser dette. Dette en av de morsomste personene jeg vet om.

For å finne ut om dette er din kopp med te kan jeg anbefale å følge med på bloggen hennes, Dooce, en stund, og så kjøpe boka.

Hvis du er blitt mor og trenger å lese noen som forstår smerten din er dette en bok for deg. Hvis du ikke ennå er mor, men er på vei til å bli det eller i det hele tatt tenker å en gang i framtida bli det, vil jeg anbefale å holde deg langt unna. Ta mitt ord for dette.

Dette innlegget ble postet 20. april 2009 kl. 1:06 og er kategorisert under Bøker. Du kan følge kommentarer til dette innlegget gjennom en nyhetsstrøm. Du kan hoppe til slutten og legge igjen en kommentar. Tilbaketråkk er for øyeblikket ikke tillatt. Her har du en direktelenke.

3 KOMMENTARER

 1. Geir sier:

  Likte denne «anmeldelsen»

 2. ørjan sier:

  sheck it out!!
  http://www.theberrics.com/dailyopspost.php?postid=639

 3. ørjan sier:

  http://www.theberrics.com/skateordice.php
  sierra fellers er med på nogen her og. vilt kule sia! first try fridays, skate or dice, bangin, throwaway thursdays. vilt kult!

Legg til en kommentar