Klart vi kan forandre verden!

KLART VI KAN FORANDRE VERDEN!En av favoritt-tskjortene mine er fra Changemaker, Kirkens Nødhjelps ungdomsbevegelse. Den har bilde av en ropert som roper ut med fet skrift: «KLART VI KAN FORANDRE VERDEN !»

Og hver gang jeg ser på den blir jeg vilt gira og tenker: «Ja, pigede heller. Drit i kynikerne. Klart vi kan!»

I dag kom jeg over to meget gode, hentet rett ut fra real life, eksempler på dette:

Donald Miller forteller om en venn av ham som sommen med kona har startet These Numbers Have Faces, en organisasjon som gir studenter i Sør-Afrika mulighet til å gå universitet for bare $23 i måneden. Det er 150,- kroner i måneden. Som dekker bosted, mat og skolepenger for en student som ikke ellers har mulighet til å få utdannelse. Det er helt utrolig lite!

Jeg tenker… hm… jeg kan ta en utdannelse selv (ca. 300 000,-), eller jeg kan gi 65 sørafrikanske ungdommer en femårig universitetsutdannelse. Det er jo et vanskelig valg, men det er vel, objektiv sett, liten tvil om hva som ville gjort størt forskjell i verden.

Så kom jeg på… jeg tror jeg har hørt om noen jeg kjenner som også har startet en hjelpeorganisasjon, og sannelig har ikke Stine Berg og en venninne startet noe de kaller Footprints of Hope, der de skal bygge et rehabiliteringssenter for barnesoldater i Uganda. Målet er 100 000,- i løpet av 2009, og du kan bli med på «kaffeavtalen» deres, der du gir 35,- (prisen på en kaffekopp). Eller så mye du vil, selvsagt.

Hvis du vil slå på stortromma (og det vil du) kan du bli med på Hook Me Up! og gi en fast månedlig sum.

Så det som må til for å bygge et rehabiliteringssenter for barnesoldater i Uganda, eller gi sør-afrikanske ungdommer mulighet til universitetsutdannelse, er tydeligvis… to personer.

Og du kan bli med.

Kan vi forandre verden? Klart vi kan.

Dette innlegget ble postet 16. april 2009 kl. 23:07 og er kategorisert under Tenkeboksen. Du kan følge kommentarer til dette innlegget gjennom en nyhetsstrøm. Du kan hoppe til slutten og legge igjen en kommentar. Tilbaketråkk er for øyeblikket ikke tillatt. Her har du en direktelenke.

2 KOMMENTARER

  1. stine berg sier:

    OH YEAH! Dette var kjekt å lese:)

  2. Jarle sier:

    JA!!! Klart me kan!!!! :-)

Legg til en kommentar