Påskefeiring

Denne påsken har vært en av de beste på lenge.

Noe av det er nok relatert til den generelle velstanden for tida, men mest handler det om at folk er hjemme på Bryne på ferie, at de som bor her til vanlig har fri, og at vi alle har tid til å gå på tur og brenne bål og drikke kaffe hos hverandre hele dagen og hele natta.

Det har blitt en god del turgåing og bålbrenning denne påsken. Vi har vært på Dalsnuten og Preikestolen, og sneket oss til en aldri så liten bålfest på stranda med tilhørende natt(naken)bading.

Jeg liker utrolig godt å gå på tur. Det vil si, jeg liker veldig godt å slå leir når en har kommet fram til målet. Selve gåinga er for min del mindre viktig. Ofte er det nok å gå så langt at en ikke ser bilen. Men bålbrenninga, pølsegrillinga, kaffekokinga og herjinga er det viktig at blir bra. Og det skal det ikke mye til for at blir bra.

Det har også vært mye henging i ulike hjem, til alle døgnets tider. Eirik Helseth og Therese Frantzen disket opp med noe så nydelig som kalvestek på langfredag, utrolig mør og perfekt krydret. Vi lot heller ikke sjansen gå fra oss til å ta på festklær — gutter i skjorte og jenter i kjole — så det ble et virkelig festmåltid på alle måter! Det finnes bilder.

Uka kulminerte med påskenattsgudstjeneste i Time kirke natt til 1. påskedag, og lovsangsgudstjeneste på Saron på selveste dagen. Sistnevnte var spesielt kjekt, og en veldig god avslutning på uka, med en skikkelig feiring av at Jesus har stått opp.

Jeg sitter nok likevel igjen med en liten opplevelse av at det nok ble mer betoning av ferie-delen av påskeferie, og mindre av selve påskebudskapet. Jeg kunne tenkt meg neste år å gjøre litt mer ut av høytida og fylt dagene med innholdet som de handler om, eksempelvis nattverdsmåltid på torsdagen og markering av langfredag med meditasjon eller ettertanke på en eller annen måte. 1. påskedag blir allerede behørig feiret som den festdagen det er.

Så mer fokus på budskapet, og like mye henging og glede sammen med andre. Det er mitt ønske for neste påske. Men hendelse, så kjekt det har vært.

Dette innlegget ble postet 14. april 2009 kl. 23:55 og er kategorisert under Livet. Du kan følge kommentarer til dette innlegget gjennom en nyhetsstrøm. Du kan hoppe til slutten og legge igjen en kommentar. Tilbaketråkk er for øyeblikket ikke tillatt. Her har du en direktelenke.

1 KOMMENTAR

  1. EirikB sier:

    Det he (som alltid!) våre veldig kjekt å honge med deg igjen Bjøssleikson! Eg glede meg allerede t sommeren! FOR en sommer det skal bli! :D

Legg til en kommentar