Status: Lykkelig

Jeg har det veldig, veldig bra for tida. Det er ikke alltid at ting er på topp, men nå kjenner jeg virkelig at jeg er på en høyde.

2008 var egentlig, av ulike grunner, et drittår for min del. Det er ikke alltid så lett å sette fingeren på hva det er som avgjør den generelle formen og humøret, men jeg antar at det er en kombinasjon av mange ulike faktorer — hvor gode relasjonene til andre er, hvor godt en trives i jobb, hvorvidt en føler en har betydning for andre, mestringsfølelse i nye og ukjente situasjoner, reiseglede, nye erfaringer, opplevelse av å ha tid eller ikke til det en vil, og så videre, og så videre.

Og kanskje er det helt andre, ukjente (for en selv og/eller andre) som egentlig avgjør om en har det bra eller ikke.

Etter juleferien har likevel humøret og trivselen min gått sakte, men sikkert oppover. Omstendighetene er de samme som før, men ting er av en eller annen grunn veldig annerledes enn de har vært på lenge.

Jeg har mer overskudd enn før. Opplever å ha mer å gi i samtaler med folk. Har mye større kapasitet på være med folk uten å bli sliten (som introvert henter jeg energi når jeg er alene, ufattelig som det kan være å forstå for de som får energi med å være med folk). Synes det er kjekkere å være med folk. Får mulighet til å være med å gjøre sprø ting i hverdagen. Reiser på turer sammen med andre hvor det virkelig er «en problemfri tid i gode venners lag.» Drikker mye kaffe og snakker om livet. Har fått tilbake en enorm leseglede som gjør at jeg får lest opp til to bøker i uka. Jeg får lest mer i Bibelen enn før, og lærer stadig nye ting av det. Jeg opplever mer og mer frihet og nåde. Jeg herjer med ungdommen. Skyter leirduer. Griller bål på stranda. Ser gode filmer. Ler mye. Drikker kaffe. Snakker om livet.

Og ennå har ikke våren og sommeren kommet skikkelig i gang.

Når jeg ser på denne lista merker jeg meg at stort sett alle tingene som gleder meg er ting jeg gjør sammen med andre, og det er en av tingene som har blitt mer og mer tydelig for meg: Relasjoner (forhold) til andre betyr utrolig mye for meg. Faktisk er det nesten slik at om jeg skulle gå gjennom livet med gode relasjoner til folk rundt meg, men uten å utrette et eneste fnugg, så tror jeg at jeg kunne vært fornøyd med det.

Det hadde selvsagt vært veldig kjekt å fått gjort noe eller laget noe eller funnet opp noe av betydning i min levetid, men jeg tror at hvis jeg kan få gå gjennom livet og ha gode relasjoner til folk og gi av meg selv til andre og ta i mot det de har å gi, da kan det være det samme med alt det andre. Eller sagt på en annen måte: Jeg tror ikke jeg er villig til å ofre gode relasjoner til andre mennesker til fordel for å utrette noe. Eller sagt på en tredje måte: Jeg er ekstremt personorientert, og svært lite oppgaveorientert.

Og nå for tida er relasjonene mine til andre gode. Nå er jeg i flytsonen, og det flyter. Av seg flyter det, og opplevelsen min er at det bare er å henge seg på. Kanskje høster jeg nå av det jeg har sådd, kanskje er det noe så enkelt (men vanskelig) som ren nåde. Jeg vet ikke. Men jeg nyter det.

Og er det én ting jeg er takknemlig for, er det folkene som er en del av livet mitt, og som lar meg være en del av livet sitt.

Dette innlegget ble postet 7. april 2009 kl. 19:40 og er kategorisert under Livet. Du kan følge kommentarer til dette innlegget gjennom en nyhetsstrøm. Du kan legge til en kommentar, eller sende tilbaketråkk fra din egen blogg. Her har du en direktelenke.

14 KOMMENTARER

 1. HannaKjø sier:

  Så kjekt å lesa! Fint å hørra at ting e så bra!
  Kjekt at du sette ord på ke som e bra og ke du sette pris på!
  Dette va oppmuntrende! Eg må smila! :)

 2. Elling sier:

  Nydelig, Bjørnar! Unner deg virkelig å ha det godt. Men det er en ting som skurrer for meg: For noen dager siden mener jeg å ha lest her på bloggen at du hadde fått deg dame(grattis!). Siden den gang har frekvensen på blogging steget med anslagsvis flere hundre prosent. Hva er greia? Har hun ikke tid til deg? Er du så forelska at du ikke får sove om nettene? Eller er det bare et av Herrens mange forunderlige sammentreff?

 3. Elling sier:

  Nei, pigede, nå så jeg at det var aprilsnarr. Snakk om å sitte med skjegget i postkassa. Fikk litt samme følelse som rundt pokerbordet her om dagen, når jeg trodde jeg hadde vunnet med par i tre, satt å vifta med fingeren og begynte å rake inn potten, før det gikk om for meg at ALLE andre hadde sett at sidemannen hadde flush. Jaja. God kveld!

 4. ina sier:

  Saa godt, Bjoernar! Kjekt aa hoerra:)

  Tenke nok og at det hjelpe en del paa at du nettopp he faatt deg en saa fantastiske kjaerast!

 5. ina sier:

  aaja… er det blitt sagt nogen gong at det er aprilsnar?

 6. ina sier:

  aaja naa saag eg det ja;) jaja.

  Versegod for alle mine kommentara!

 7. Pol sier:

  Det er svært kjekt å høyra at du har det så bra! Det fungerer dårlegt å uttrykka min glede skriftleg.

 8. Hanne G sier:

  1) Veldig kjekt å lesa at du har et bedre år enn før.
  2) Jeg har aldri tenkt på år som en god eller dårlig opplevelse, eller god, bedre, best. Men, selvsagt gjør du det :)
  3) Haha! Tenk at folk i norges land ( og helt sikker utenfor) fortsatt tror vi er et par!
  4) For noen glories kommentarer… neste like bra som selve lesingen! :D
  5) Det står snart booket for en ny bål-kveld på stranden : Jeg er klar!

 9. Aspis sier:

  Likte veldigt godt dette her: «Faktisk er det nesten slik at om jeg skulle gå gjennom livet med gode relasjoner til folk rundt meg, men uten å utrette et eneste fnugg, så tror jeg at jeg kunne vært fornøyd med det.» ¶:)

 10. Lindis sier:

  Så kjekt å lese – kjente jeg blei litt oppmuntra selv! Det er rart hvordan gode relasjoner til mennesker gjør at en har det bedre selv! Du fortjener å ha det bra, Bjørnar – nyt påska og lev livet!

 11. EirikB sier:

  Du æ en konge gutt Bjørnar! :D

 12. Hanne G sier:

  En gutt :)

 13. Jon Arne sier:

  Bli mann Bjørnar!

  Slutt å heng med tynne musikere..

 14. Bjørnar sier:

  Av og til er jeg mann. Av og til er jeg en liten gutt på bare fire år.

Legg til en kommentar