Stammefeiring og Tsjekkia-besøk

For en stund siden satt ThomasR og jeg og drømte oss bort i visjoner og idéer. Vi snakket om titler på ulike ting i denne kjerka, og kom inn på et spor der vi så for oss at alle kirkene var «stammer», så kunne vi ha høvdinger over det hele, og indianere, og så kunne vi arrangere en vill stammefeiring i cowboy-landsbyen i Kongeparken der alle var utkledd som indianere og noen cowboyer kom og angrep oss og så videre og så videre. Det var den vanlige drømmingen som kommer sent på kvelden når stemningen er god.

Thomas har en tendens til å plukke ned noen få av alle de «geniale» ideene og gjøre noe nyttig og konkret ut av det. Denne gangen var det idéen om en feiring med alle stammene som ble plukket ned og spilt ball med, gjort noen justeringer her og der (indianerteamet ble i det hele tatt droppet og erstattet med Israelsstammene som tema — Israelsstammene samlet seg jo til feiring flere ganger i året), og i helga ble det virkelighet.

Ulike kirker (eller «stammer», for å fortsette dette bildet) som har relasjon til hverandre ble trommet sammen. Det var Unges fra Vigrestad, Fokus/Ichtus fra Kverneland, Ungdomsgruppa på Bore, Ungdomslaget på Jørpeland og Bedehuskirken fra Bryne. Dette er kirker og menigheter som er på vei i noenlunde samme retning — mot mer desentralisert kirke og fokus på å «leve kirke», ikke bare ha det som en aktivitet.

Fra England kom det storslått besøk av Mal Calladine med disipler. Mal har vært på Impuls i flere år, vært på besøk på Bryne, og vi har besøkt de i England ved flere anledninger. Han er en utrolig morsom mann som har den merkeligste latteren jeg vet om. Samtidig er han blant de jeg kjenner som lever disippellivet mest radikalt.

Mal hadde meget bra undervisning (som du kan høre på podkasten vår) om de to hovedtemaene som går igjen gjennom Bibelen — pakt og herredømme (covenant and kingdom). Anbefales å få med seg hvis du ikke var til stede. Det var meget solide og inspirerende saker.

Det var lagt opp til mye henging og sosiale ting, for en av hovedintensjonene med feiringen er at vi blir kjent med folk fra de andre kirkene. På fredagen var det derfor åpent hus fire ulike steder på Bryne, og jeg tror faktisk alle de ulike menighetene ble godt mikset sammen og nye vennskap begynt. På lørdagen var det fest på Fotland Mølle med grilling, konsert med Silje Frøystad m.m. (AndersU og jeg klarte ikke la være å dyppe oss litt i Fotlandsfossen. Det var kaldt, men godt.)

På alle plan, en fantastisk helg.

På søndag kveld kom det også besøk fra Tsjekkia. Daniel og Jola, to av de vi traff på turen vår for noen uker siden, var på konferanse i Bergen i helga og ville innom på besøk her på vei tilbake.

Vi fikk spist lønsj og pratet mye med de, tatt de med ut på båttur (Tsjekkia har ikke kystlinje, så de var veldig fascinert over konseptet med å kjøre en liten båt på havet), og vært på en bønne- og informasjonsmøte om Europa i IMI-kirken. Utrolig nok var det Tsjekkia og Kosovo som var tema for dette møtet, og Daniel fikk delt litt om hva de holder på og drømmer om for Tsjekkia.

Det blir veldig spennede å se hva som skjer videre med relasjonene til Tsjekkia. I juli kommer det sannsynligvis en annen gruppe på besøk. Det er fascinerende hvordan ting legger seg til rette. En skulle nesten tro det ikke var tilfeldig.

Og hvis du har lest deg helt ned hit nå uten å skumme, vil jeg gjerne gratulere deg. Slike lesere er det jeg vil ha.

Dette innlegget ble postet 27. mai 2009 kl. 15:54 og er kategorisert under Kirke, Livet. Du kan følge kommentarer til dette innlegget gjennom en nyhetsstrøm. Du kan hoppe til slutten og legge igjen en kommentar. Tilbaketråkk er for øyeblikket ikke tillatt. Her har du en direktelenke.

6 KOMMENTARER

 1. Jon Arne sier:

  Takk, men det var ikke så vanskelig!

 2. Benjamin sier:

  Då er eg ein lesar du vil ha ;)

  Veldig gjildt å lese og ei uffateleg gjild helg.

 3. Geir sier:

  Kan heller ikke si det var spesielt vanskelig. Og vi får da håpe at ting ikke skjer tilfeldig.

 4. Kristin sier:

  Kjekt å lesa om helgå og besøg. Helgå va fantastiske.

 5. stine berg sier:

  Ikke overraskende har jeg også lest gjennom hele innlegget :)

 6. Ingvild sier:

  Jeg føyer på listen over dedikerte lesere! :-)

  Får vi besøk på Sørlandet i sommer??
  Kan friste med sol, varme, skjærgård, grilling, bading….og muligens en seiltur?? :-) Unytt muligheten før vi blir flere her i huset… ;-)

Legg til en kommentar