MUSIKK: Fanfarlo

Fanfarlo: ReservoirHer en dag fikk jeg en epost fra Sigur Rós med en anbefaling om å sjekke ut en plate fra noen venner av de.

Jeg tror jeg med rimelig sikkerhet kan si at jeg ikke var den eneste som mottok den. Jeg tror faktisk det er rimelig å anta at eposter som dette sendes ut til en skokk mennesker som av en eller annen grunn frivillig har gitt fra seg sin epostadresse for å havne på en mailingliste for å motta «personlige» eposter fra et band de ikke kjenner, men egentlig skulle ønske de kjente.

Jeg er en av disse menneskene.

Men når innholdet er så personlig som i denne eposten (jeg er ikke ironisk nå — se bare hvordan de helt naturlig snakker om personer som folk som har fulgt bandet en stund kjenner igjen), responderer jeg med «I will answer the call!»

Our great friends in London Fanfarlo are making their amazing debut album, ‘Reservoir’, available for $1 (USD) until Independence Day (July 4), along with 4 exclusive bonus tracks. It’s got Sigurrós and her cousin Disa on the front cover in a pic by Jónsi’s other sis Lilja (true), and we urge you all to go and get it straight away.

They made the record in Connecticut with a guy called Peter Katis and, as the more vigilant of you may have noticed, Jónsi liked it so much that he has started work on his own solo record with the same dude.

Get it here: www.fanfarlo.com

Siden anbefalinger fra folk en kjenner (evt. kjenner i hermetegn) og som har lignende musikksmak som en selv er den sikreste veien til å oppdage ny musikk en liker, gikk jeg rett hen og kjøpte plata.

Og sannelig, disse greiene er dritbra! Jeg har hørt på plata rundt og rundt siden jeg kjøpte den tidligere i uka (for $1!). Dette er Fanfarlo: Reservoir.

Umiddelbare favoritter: I’m a Pilot (#1) og Drowning Men (#7).

Kjøp plata. Gjerne nå med én gang.

Dette innlegget ble postet 15. juni 2009 kl. 0:34 og er kategorisert under Musikk. Du kan følge kommentarer til dette innlegget gjennom en nyhetsstrøm. Du kan hoppe til slutten og legge igjen en kommentar. Tilbaketråkk er for øyeblikket ikke tillatt. Her har du en direktelenke.

5 KOMMENTARER

 1. Frank Tore sier:

  Kan du si noe om sjanger, og lytteopplevelsene dine? Er alltids interessert i ny musikk. Ligger låtene i litt samme gate som Sigur Rós?

 2. Bjørnar sier:

  Hm… Sjanger og lytteopplevelse? Føler ikke jeg er musikknørd nok til å plassere dette i en sjanger, men alle kan vel ha en lytteopplevelse?

  På mange måter ligner det på Sigur Rós, spesielt den siste plata deres, Með suð í eyrum við spilum endalaust, som er annerledes enn en de foregående platene deres. De bruker en del av de samme elementene, men er ikke så… svevende som Sigur Rós. Og så synger de på engelsk, og ikke på et oppdiktet språk. Fantastisk vokalist. Liker stemmen hans veldig godt.

  Veldig behagelig musikk. Ikke typen du sovner av. Men behagelig.

 3. Frank Tore sier:

  Du er flinkere til å beskrive musikk enn du selv tror. Interessante ting! Ser plutselig også at prisen ligger på latterlig lave 1$, så dette skal kjøpes så snart jeg finner kortet mitt :)

 4. Jon Arne sier:

  Ey, ser at han kjenner jonsi – og det gjør jo på en måte eg og! :)

 5. HannaKjø sier:

  I like! Takk for tips! :)

Legg til en kommentar