BOK: The Know-It-All

The Know-It-AllFra forfatteren av The Year of Living Biblically, der han går inn for å leve et helt år etter alle budene og reglene i Moseloven, er målet denne gangen å lese hele Encyplopaedia Britannica, det mest pretisjefylte engelskspråklige leksikonet som finnes i verden, fra A til Z i løpet av ett år.

Det er en gedigen oppgave. Oppslagsverket er på 33 000 sider og når ham til haka når det er stablet.

La dette være sagt: A.J.Jacobs er en meget morsom mann. Én ting er de utrolig sære artiklene han finner i leksikonet, men det som egentlig gjør boka morsom er måten han bruker (eller prøver å bruke) informasjonen han lærer i leksikonet, samt alle de totalt urelaterte situasjonene og historiene fra livet hans som han klarer å snike til at det har en sammenheng med Encyclopedia Britannica. På en måte. Ikke egentlig.

Jacobs setter hele tiden seg selv i et utrolig dårlig lys. Han spiller på svakhetene sine og beskriver pinlige situasjoner som gjør at jeg vrir meg i stolen mens jeg leser det og lever meg inn i situasjonen. Det er særdeles ubehagelig, og utstyrtelig morsomt hvis du, som meg, finner glede i slike ting. Jeg tror opplevelsen av å lese den er det som best kan beskrives som sursøtt.

The Know-It-All når likevel ikke helt opp på lista mi. Den er morsom, men ikke utrolig morsom. Den er underholdende, men ikke slik at du ikke klarer å legge den fra deg. Den er informativ, men kun om emner som ikke egentlig har noen verdi.

Jeg vil ikke egentlig anbefale den. Jeg vil heller anbefale en annen bok av samme forfatter, The Year of Living Biblically, som er enda morsommere (og har enda flere pinlige og ubehagelige situasjoner) når Jacobs går inn for å leve et år etter alle budene i Moseloven, blant annet ikke klippe skjegget eller håret, bygge en løvhytte i stua, steine en som har brutt ekteskapet (han kaster småstein på en gammel mann).

Dette innlegget ble postet 23. august 2009 kl. 1:06 og er kategorisert under Bøker. Du kan følge kommentarer til dette innlegget gjennom en nyhetsstrøm. Du kan hoppe til slutten og legge igjen en kommentar. Tilbaketråkk er for øyeblikket ikke tillatt. Her har du en direktelenke.

INGEN KOMMENTARER

Legg til en kommentar