BOK: Teaching a Stone to Talk

TeachingStoneTalk.jpgAnnie Dillard skriver slik jeg ønsker å skrive; rolig og meditativt, mens hun kobler hverdagslige hendelser med dype sannheter.

Hun får hverdagslige hendelser til å virke dype, og dype hendelser til å virke hverdagslige. Hun ser det samme som alle andre, men hun ser likevel ikke det samme bildet.

Et krokete tre langs veien, et møte med et dyr i skogen, en gutt som leker med hunden sin — de minste ting sier for Dillard noe om hva det vil si å leve.

Hun er ikke pretensiøs, slik mange forfattere som prøver å virke dype er. Hun underdriver heller enn å overdrive, hun holder tilbake heller enn å dele for mye, hun beskriver følelser mer enn omgivelser.

Resultatet er tekster som suger deg inn i en annen verden, en verden som spiller etter etter en annen pipe, en annen rytme.

Dette er bøker det er terapi å lese.

Dette innlegget ble postet 9. september 2009 kl. 11:03 og er kategorisert under Bøker. Du kan følge kommentarer til dette innlegget gjennom en nyhetsstrøm. Du kan hoppe til slutten og legge igjen en kommentar. Tilbaketråkk er for øyeblikket ikke tillatt. Her har du en direktelenke.

INGEN KOMMENTARER

Legg til en kommentar