Flyttesjau

EirikE og jeg har flyttet. Vi har flyttet til Klepp kommune, noe som var et overraskende hardt slag for meg. Kommunepatriotismen min stikker tydeligvis dypere enn jeg trodde, for oppdagelsen av at jeg måtte ut av Time kommune smertet meg mer enn jeg hadde forventet.

Det er riktignok rett over kommunegrensa. Innkjørselen er upraktisk nok via rundkjøringen på Kåsen, på andre siden av bomstasjonen (så det koster 20,- å besøke oss), antakelig for at søppelbilen skal slippe å måtte kjøre inn på nabokommunen sitt område. Det hadde vært uholdbart. Heldigvis har vi fortsatt postadresse Bryne, noe som er et lite plaster på en såret stolthet. (Sandmyrvegen 56, for mor og andre spesielt interesserte.)

Nå bor vi i en nyoppusset kjellerleilighet med stor terrasse og hage, utsikt rett mot ABB fabrikker, «kort gåavstand til nydelige turområder» (Sandtangen?) og noen kyr rett over gjerdet som betrakter oss med en viss skepsis når vi kommer og går.

Hver gang jeg flytter blir jeg slått av hvor mange ting jeg eier, og hvor mye plass de tar. Og jeg blir bekymret for hvordan det kommer til å være om 25 år når jeg har klart å akkumulere så mange ting i løpet av de 25 første. Gandhis råd om å eie bare sju ting er… utfordrende. Hva med sju hundre? Vanskelig nok.

Og hvor kommer alle greiene fra? Jeg tar opp en ting og tenker: Hvordan kunne jeg noensinne tenke at det var en god idé å kjøpe denne gjenstanden? Hva tenkte jeg på?

Men jeg tror jeg forstår, for eiendelene mine fordeler seg omtrent på følgende måte, målt etter vekt:

Møbler: 45%
Bøker: 45%
Annet: 10%

Vi er ikke de eneste som har flyttet. HanneG, Rannveig og Therese har også flyttet inn i et helt hus rett ved rundkjøringen ved Stadion. De kan stå i hagen sin og se på barnetoget på 17. mai. Det er et hus med mange rom, og enda et helt sett med hemmelige rom og kott og skap. Vi har allerede prestert å låse oss ute på en liten platting i andre etasje mellom to deler av huset.

Neste gang vi leker gjemsel der kommer noen til å låse seg inn et sted og ikke ha mulighet til å komme seg ut igjen før noen plutselig husker på vedkommende to dager senere. Så stort og komplisert er dette huset. Jentene har allerede fått opp oransje 70-tallgardiner i stua, og på kjøkkenet nok tallerkener og kopper i 70-tallstil til å servere hundre og førti mann.

All denne flyttinga betyr også at det plutselig står en hel del hus tomme, så hvis du har en slant med penger til overs kan du for eksempel kjøpe Reeholen 57 («Sentralt beliggende enebolig m/ garasje»!!), hvis ikke kan du leie Reeholen 7 («Lys og fin leilighet til leie i gangavstand til sentrum»!!). Strålende strøk å bo i. Alle flytter derfra.

Dette innlegget ble postet 4. oktober 2009 kl. 12:52 og er kategorisert under Livet. Du kan følge kommentarer til dette innlegget gjennom en nyhetsstrøm. Du kan hoppe til slutten og legge igjen en kommentar. Tilbaketråkk er for øyeblikket ikke tillatt. Her har du en direktelenke.

9 KOMMENTARER

 1. Even sier:

  Å flytta te Klepp for deg e akkuratt som å riva av et plaster….
  Det svir litt te å begynna med, men så blir alt så møje bedre ittepå :)

 2. therese sier:

  ja men ka me asbjørn bakke da???han bor jo der!!!

 3. magnus sier:

  amazing! klepp har alltid og vil alltid være et hakk bedre enn time.

  velkommen:)

 4. Benjamin sier:

  Stakkar deg Bjørnar, flytta til K… K… Klepp…

 5. Asbjørn sier:

  Hva skjer med å kalle meg «asbjørn bakke»?!

 6. ingvar sier:

  du har ikke fått internett enda nei… :)
  velkommen til klepp!
  beste kommunen, i beste fylket, i beste landet i verden :)

 7. Silje sier:

  Bor Asbjørn også i Klepp kommune? Hva skjer med at alle flytter and nobody’s telling me? hrmf.

  Men TING, ja. Stæsj. Støff. Etcetera. Jeg tok med meg et billass++ til Kr.sand, og det merkes knapt på rommet mitt i huset hjemme. Drøyt! Hva skjer med altfor mye?? Stratosfairly many things, I gotta say. Nice word.

 8. Asbjørn sier:

  Ro an heilt ner Silje. Eg har kje flytta nogen plass. Det ville du selvsagt fått beskjed om. ;)

 9. Frode Førland sier:

  Klepp er bedre på kultur og ungdomsarb. enn Time, det teller jo en hel del positivt bare det…! :-)

Legg til en kommentar