Data og slikt

Som nylig myndig 18-åring som kjente på makten ved å være juridisk ansvarlig for seg selv var det to ting jeg gjorde så snart jeg hadde mulighet.

Det første var å fjerne mellomnavnet Aarbakke. (Dette hadde jeg som åtte- eller ni-åring overbevist resten av familien om at vi ungene burde legge til.) Mest fordi «Bjørnar Aarbakke Tollaksen» var upraktisk langt, men også fordi jeg så at navn kan gjøres til en merkevare, og Bjørnar Tollaksen er en enklere merkevare å bygge enn Bjørnar Aarbakke Tollaksen.

Det andre jeg gjorde, en måned etter 18-årsdagen, var å etablere et enkeltpersonforetak. Endelig mitt eget firma! Det hadde det ambisiøse og noe pretensiøse navnet Tollaksen Consulting (senere endret til det enklere og mer moderate Bjørnar Tollaksen). Siden den gang har jeg er i større og mindre skala levert IT-tjenester til ulike kunder, mest utvikling av nettsider og IT-support. Det har for det meste vært en syssel på siden av det jeg egentlig har gjort, men periodevis har jeg levd helt eller delvis av det jeg har tjent på bedriften min.

For tiden jobber jeg med et spennende prosjekt på LesesenteretUniversitetet i Stavanger. Det er et nettbasert verktøy for lærere til hjelp med å måle eller identifisere leseferdighetene hos elever slik at en kan iverksette tiltak for å øke leseferdighetene på et tidlig muligst stadium. Det skal selges inn til skoler over hele landet, og lanseres til våren. Jeg har ikke noe med det faglige å gjøre, men står for den tekniske biten av det.

Mobilversjon av Bedehuskirken.noDet andre jeg har jobbet en del med de siste par ukene er nettsidene til Bedehuskirken. De har vært mer eller mindre uten innhold de siste årene, og også hatt en del løse deler som har hengt og slengt litt uten noen tydelig sammenheng med hverandre (et påmeldingssystem, en podkast, referater osv.). Nå har vi fått inn en WordPress-installasjon i bunn som gir oss mulighet til å legge ut nyheter og lignende (yes!), og jeg har prøvd å sy sammen en del av de løse trådene til noe mer helhetlig.

Vi har kontakt med en designer som skal sprite opp det grafiske og gjør det hele til noe som er godt å hvile øynene på. Det er samme mann som gjør grafisk utforming av Bevegelse, så det kan fort bli spennende. (Han heter forresten Morten Ravnbö Sätren, hvis du vil bruke de grafiske tjenestene hans en gang. Meget dyktig kar.)

En av de mest spennende tingene å jobbe med i forbindelse med bedehuskirken.no er mobilversjon av sidene (se bilde ovenfor), optimalisert for iPhone eller telefoner med tilsvarende oppløsning. Mobilversjonen kommer opp av seg selv hvis du besøker sidene fra en slik telefon, og gir deg enkel tilgang til de fleste tingene du trenger i løpet av ett til tre klikk. Sjekk det ut hvis du har en slik telefon.

Vi har noen flere ting på lur som vil komme ut etter hvert som de blir ferdige, men nå er det all grunn til å følge med på hva som skjer på nettsidene. Hvis du ønsker kan du abonnere på en nyhetsstrøm (RSS) og bli varslet om nyheter. Mulighet for epost-varsling kommer snart.

Jeg er veldig mottakelig for innspill hvis det er ting du ser kan gjøres enklere eller bedre, og vil veldig gjerne ha beskjed hvis det er ting som ikke fungerer (for eksempel feilmeldinger som kommer opp eller sider som ser helt merkelige ut).

Så… Nok nørdesnakk nå. Tekniske detaljer kan fås på forespørsel (men seriøst, hva er sjansen for at noen vil ha?). Enjoy!

Dette innlegget ble postet 14. november 2009 kl. 1:11 og er kategorisert under Livet. Du kan følge kommentarer til dette innlegget gjennom en nyhetsstrøm. Du kan hoppe til slutten og legge igjen en kommentar. Tilbaketråkk er for øyeblikket ikke tillatt. Her har du en direktelenke.

8 KOMMENTARER

 1. Kristian sier:

  Liker nye bedehuskirken.no. Fin orden. Enkelt og greit. Liker layouten på bladet deres, så hvis samme mann skal lage design på sidene så blir de bra.

 2. Geir sier:

  Var mobilversjonen ute av drift lørdag 14.11.09 klokka 15.00. Jeg fikk den ikke opp på iPhonen min… Men siden jeg fikk opp var lynrask. Det er noe jeg setter pris på ihvertfall. Bra jobba!

 3. Bjørnar sier:

  Hm… Det har du rett i, Geir. Har gjort noen endringer nå. Se om det hjelper.

 4. Jon Arne sier:

  Vil anbefale DNBNor sin påmeldingsløsning for arrangementer. Ganske enkelt genialt.

  http://www.deltager.no

  Koster 4,- per påmeldte og 3% av beløpet som DNBNor tar i provisjon. De betaler ut hver mandag dirkete på oppgitt konto (kan ha flere kontoer) og sender en pdf med detaljer.

 5. Geir sier:

  Det hjalp… Stilige greier.

 6. Anders S. sier:

  Æg prøvde å forklara en del austlendinga på en tur eg var i med forbindelse med Mesterhus som he et enormt stort prosjekt på gang. Eg var selvsagt med for å kikka, men kom med en del innspel som for eksempel at det mesta burde vær nettbasert og opp mot iPhone osv. Men trur du at de fatte mulighedane eller fatta kæ eg meinte?

  Neppe, alt ska gå på Office, væra minst muligt brukeligt å ikkje minst selvfølgeligt ska det vær meget 90-talls. Det er jo t å riva seg i håve av!!!!!

  Du he virkele forstått det Bjørnar :) Mest muligt nettbasert så dekke du et stort behov. Sko bara ønska fleire tenkte som deg, på dæ me er i gang med!!!!!!!

 7. Astri sier:

  Når det e snakk om data og teknologi og sånt… Så måtte eg jo bare kommentera (kem sko trudd?=)

  He du sitt nogen av desse?

  http://video.google.com/videosearch?q=hans+rosling&emb=0#q=hans+rosling&emb=0&view=2&qvid=hans+rosling&vid=7102910242768763763

  Då syns te og med eg at teknologi begynne å bli spennande! :) I alle fall når eg kan se på film i plassen for å lesa te eksamen…

 8. Jon Arne sier:

  Mmmmm… Astri, dette er jo nogen heilt fantastiske filmer! :-)

Legg til en kommentar