En januarnatt under åpen himmel

Foto: Eirik Berge

Mandag kveld gjorde EirikB noe såpass utradisjonelt (for vår del) som å reise opp til Ulvetjødna ved Lyefjell for en overnatting under åpen himmel.

Det var fabelaktig! Vi hadde med oss massevis av ved til bål, pølser til grilling, stekepanne og pannekaker, og kaffe til den berømte og uimotståelige bålkaffen vi drakk mens vi fortalte skrøner og gode historier.

Det er rart hvor lite som skal til før en plutselig føler seg adskilt fra hverdagslivets jag og mas. Den gode samtalen flyter lettere rundt bålet, følelsene sitter litt løsere, mimringen kommer liksom rekende av seg selv enten en vil det eller ei, livet virker klarere og enklere, og en føler seg fort som kongen av verden. En konge som sitter hele dagen og ser inn i glørne på bålet uten å si noe.

Og da klokka ble mye nok satte Eirik på fotoapparatet sitt på femten sekunders lukkertid, og så danset vi nakne rundt leirbålet med alt vi hadde igjen av energi. Uheldigvis var dansen så energisk at vi bare så vidt kan skimtes som utvaskete streker på bildet, og det var såpass kaldt at det på ingen måte var aktuelt å ta et nytt bilde. Så det ble ved et uhell/lykketreff (alt etter som en ser det) en familievennlig versjon likevel.

Med dobbelt lag sovepose/jerven-duk var varmen sikret på natta, og temperaturen var særdeles behagelig på innsiden av posen. Så behagelig at jeg ikke våknet før Eirik vekket meg klokka halv ti neste morgen.

Må gjentas oftere.

Dette innlegget ble postet 21. januar 2010 kl. 16:31 og er kategorisert under Ukategorisert. Du kan følge kommentarer til dette innlegget gjennom en nyhetsstrøm. Du kan hoppe til slutten og legge igjen en kommentar. Tilbaketråkk er for øyeblikket ikke tillatt. Her har du en direktelenke.

5 KOMMENTARER

 1. Even sier:

  Koffor tar du allti av deg klenå Bjørnar? Seriøst!

 2. Joakim sier:

  nice å sova ude:)
  bjørnar eg trur du må invitera even ao t å oppleva friheten og bondingå som skjer uten klær;)

 3. RagnhildH sier:

  Det høres ut som en fantastisk tur!!! Forstår ikkje keffor eg aldri få gang på det… Og då tenke eg både på sjølve turen og dansinga rundt bålet:-)

 4. EirikB sier:

  Haha! For en goe tur det var! :D Det var uten tvil et uhell at dansen ikke ble foreviget! :P

 5. David sier:

  hahaha jeg synes jeg ser det. Nakendansingen overrasker meg ikke ;)

Legg til en kommentar