Impuls 2010

4314910298_52a8a85763_b1.jpg

Foto: Kristoffer Undheim / Impuls

Impuls 2010 var en særdeles god opplevelse. Det merkes at både lederskapet og deltakerne på Impuls modnes.

Og Gud gjør store ting! Det skjedde mange titalls helbredelser ved forbønn på møtene, og noen av seminarene som egentlig skulle handle om andre ting endte opp med at de syke som var der ble helbredet. En ung gutt som hadde hatt ME (utmattelsessyndrom) ble helbredet, føtter som var for korte (ofte skyldes skjev rygg at ett av beina er kortere enn de andre) vokste ut mens de som ba så på, mange ungdommer ba for hverandre spontant og overalt, og på seminaret om helbredelser på gata var det nærmere hundre stykker som reiste ut i Stavanger for å be for syke, de skarpeste stilte seg utenfor apoteket og tilbød de som kom å bli bedt for. Det var et herlig kaos.

På samme tid var det også sterkt fokus på sosial rettferdighet. Impuls hadde forberedt 22 prosjekter over hele verden på ca 10 000,- som de oppfordret folk til å ta ansvar for. Kravet var at en måtte ha to ledere over 16 år som tok hovedansvar, og en måtte være minst tre stykker om prosjektet. Alle 22 prosjektene forsvant i løpet av en halvtime. Prosjekter for 213 000,- ble garantert for! Og om ikke det var nok, var kollekten som gikk til Impuls-arbeid videre i Thailand og Europa på 140 000,-.

Siste dagen av Impuls utfordret Sondre Høysæther alle til å skrive et brev til miljø- og utviklingsminister Erik Solheim med oppfordring om å bevilge en ny milliard til mikrokreditt i statsbudsjettet for 2011. Ett brev ble samlet inn og skal sendes av Impuls, ca. 140 brev i uka fram til statsbudsjettforhandlingene i oktober (?), det andre skal hver enkelt sende inn, også fordelt på uker fram mot oktober. Veldig interessant prosjekt.

Impuls har dermed klart det kunststykket jeg frustrerte meg litt over i forbindelse med Korsvei og OASE i sommer, at en ofte havner i én av to fløyer, én som handler om ånd og kraft og tegn og under og alle de litt mer frikete greiene av Guds rike, og en annen som handler om ansvar for vår verden og om å gi folk mat og klær og se dem satt i frihet og få sin rett.

Jeg skrev i juli: «Disse fløyene kommer sjelden i kontakt med hverandre, og det skulle jeg ønske de gjorde, for sammen må de være krutt.»

Og sannelig tror jeg ikke Impuls har snublet borti noe her som fort kan vise seg å være krutt.

Dette innlegget ble postet 5. februar 2010 kl. 15:11 og er kategorisert under Kirke. Du kan følge kommentarer til dette innlegget gjennom en nyhetsstrøm. Du kan hoppe til slutten og legge igjen en kommentar. Tilbaketråkk er for øyeblikket ikke tillatt. Her har du en direktelenke.

6 KOMMENTARER

 1. AndersU sier:

  MAGISK! Dette har eg tru på!

 2. Benjamin Anda sier:

  Forhandlingane startar i oktober/november ;-)

  Eg må seie at eg har stor tru på det Impuls gjer både «åndeleg» og «politisk». Det gleda meg som «politikar» at Impuls engasjerte og innvolverte alle dei 2500(?) ungdomane som sat i salen til å vere med på dette, for det er viktig arbeid. Noreg bør bidra meir når vi har slik ein gedigen rikdom, dette er ei hjartesak!

  Eg gler meg veldig til å sende brevet! Og oppfordrar alle som skreiv brev til å verkeleg gjer det!

 3. Ina sier:

  Dette æ bare utruligt gildt å lesa! Hurra!!!

 4. Silje sier:

  Å. Fytti. Grisen. Tåre i ALLE auene mine. Dette var VILT kult å lese. Likte spes godt «de aller skarpeste», tehe… Woulda shoulda been there.

  God bless us all!

 5. Silje sier:

  Bjørnar!! Jeg vil linke til denne posten på bloggen min (if I may, that is). Hvordan gjør jeg det sånn at det ser fint ut? Lite teknisk som jeg er, but I’m getting there…in a couple of hundred years or so..

  Svar asap

 6. Silje sier:

  never mind ;)

Legg til en kommentar