Et lys for oss, et lys for deg

De som har bodd sammen med meg vet at jeg har et litt tvangsmessig forhold til utelys. Det være på når det er mørkt ute, og det være av når det er lyst. Hvis ikke blir det feil, og noe i hodet mitt raser sammen hver gang jeg oppdager at utelyset har stått på hele dagen eller av hele natta.

Koble dette sammen med en manglende evne til å huske gjentakende hendelser, og en kan se at dette fort spiller opp til en daglig fiasko. Det er også lett å se at en lyssensor som automatisk slår lyset av og på vil gi meg en daglig sjelefred som ikke kan kjøpes for penger.

Så jeg har pønsket en stund på hvordan jeg kan få koblet på en lyssensor (også tydeligvis kjent som «skumringsrelé») på utelyset vårt. Hvordan kunne dette settes opp og kobles til? På hjørnet av huset? Høyt oppe? Lavt nede? Skjult? Åpenlyst? Hvor skal ledningen gå inn i huset? Drille i muren? Drille rett gjennom veggen? Koble på bryter for å ha mulighet til å slå det helt av, eller koble rundt bryter helt?

Jeg oppdaget også at alle elektriske koblinger som ikke er utenpå veggen må en ha elektriker inn for å koble (eller i alle fall godkjenne). Det ble ganske raskt et mer omfattende og pengekrevende prosjekt enn jeg hadde sett for meg.

Helt til Ole Martin Kro kom på besøk. Ole Martin vet mange ting, og som en god huseier vet han blant annet at Clas Ohlson har løsningen på alle praktiske ting som vil gjøre livet ditt et lite skritt enklere hver dag (dette er sannsynligvis ikke nyheter for andre og mer erfarne huseiere).

Dagen etter besøket dumpet det ned følgende bilde fra Ole Martin i innboksen min:

Utelys Clas Ohlson

Se nøye på dette bildet. Kan du se hva som skjer her? En lyspære MED INNEBYGD LYSSENSOR. Hodet mitt sprengte nettopp. Sett den i støpselet. La bryteren til utelyset alltid stå på. FERDIG!

Så langt har teknologien og generøsiteten til vår kjære, svenske Clas Ohlson kommet at dette magiske vidunderet kan kjøpes for 99,- eller 129,- i din nærmeste butikk. Sjelefred kan faktisk kjøpes for penger.

Dette var helt til jeg så denne videoen:

Så nå blir jeg nødt til å installere et kamera med bevegelsessensor, koble dette til en pc som kan styre en lyskaster som lyser direkte på folk mens de går forbi. Bare for å vise at vi er en inviterende familie og vi ser deg når du går forbi.

Dette innlegget ble postet 22. oktober 2010 kl. 10:13 og er kategorisert under Smått og stort. Du kan følge kommentarer til dette innlegget gjennom en nyhetsstrøm. Du kan legge til en kommentar, eller sende tilbaketråkk fra din egen blogg. Her har du en direktelenke.

5 KOMMENTARER

 1. Benjamin sier:

  Konge – Eg vil au ha ei slik gardin ;-)

  —-
  (Forresten, er det ein tanke å forandre litt på OmBjørnar-sida?)

 2. Geir sier:

  Jeg bor sammen med en som har så sårlig nattsyn at han ikke klarer å låse opp døren i nattmørket. Derfor har vi også skaffet oss to slike. Det fine er at de fungerer veldig, veldig bra.

 3. Bjørnar sier:

  Takk for påminnelsen, Benjamin!

  Betryggende å høre at de fungerer bra, Geir. Tipper de fungerer bra helt til naboungene finner ut at det er mulig å lyse med lommelykt på de for å få de til å gå av. Alltid en klassiker.

 4. Asbjørn sier:

  Lyskaster + bevegelsessensor! :D Do it!

 5. Anders S. sier:

  Det meste trengs det en elektriker til nå for tiden, det er nå en må få opp farten for å få kjøpe elektriske padder. De blir nemligt forbudt med lov om et par år. I frå 1.1.2010 må en ha 6 stikkontakter der en skal ha fjernsyn eller data. 6 stikkontakter det er 3 punkter, aner folk hvor dyrt bare 1 punkt er? På min lille nye benkeplate på 7 meter må eg ha 3 doble stikkontakter. En skal nemligt ha 1 stikkontakt pr. 2 meter.

  I mitt nye hus på 190 m2 totalt skal eg ha 160 punkt det er heilt sjukt. Når en legger til at et punkt koster i gjennomsnitt 500.- så koster det elektriske minst 80000.-. Min drøm om å kunne bygge en gedigen Apple hule forsvinner. Ingebjørg fant en nydelig sofa for 2, kosta jo bare 8000$ jada. Kjøpte jo ikkje akkurat den nei hehe :D

  Men dei der lys greiene var jo litt digg, men når en bygger nytt legger en det inn i boligen :) standard i Mesterhus Serigstad Bygg :)

Legg til en kommentar