Togpendler 2.0

I går ble Togpendler 2.0 godkjent i App Store. Den største nyheten: Pushvarslinger om forsinkede tog.

Du kan nå legge inn stasjoner/strekninger og tidsrom du vil ha varslinger om forsinkelser innenfor. For eksempel: «Varsle meg om forsinkelser på Bryne stasjon alle ukedager mellom 7:00 og 7:30.»

Hvis toget som skal gå kl. 7:12 er forsinket får du automatisk en varsling som sier: «Bryne: Tog til Stavanger kl. 07:12. Ny tid: 07:15.» Genialt. Appen trenger ikke å være åpen en gang. Varslingene kommer helt av seg selv.

Høres dette ut som noe du kan trenge? Kjøp appen nå (11,- i App Store)!

Se også nettsiden til Togpendler for mer informasjon og flere skjermbilder.

Hvis du har kjøpt Togpendler allerede får du alle disse nye herlighetene gratis i oppdateringen som er tilgjengelig via App Store.

Så hvordan er det mulig å varslinger om forsinkelser? Vel, den korte versjonen er: Det er magisk! Den lengre, og mer tekniske, versjonen for spesielt interesserte er:

Det er kanskje litt kjapt å gå fra 1.0 til 2.0 bare tre uker etter første versjon, men pushvarslinger er en så stor forbedring for brukere at det virkelig er snakk om neste generasjon av appen. Og siden jeg har brukt nesten like mye tid og krefter på å få varslinger til å fungere perfekt som det tok å utvikle resten av appen var dette et naturlig neste steg.

Å få riktige krypteringssertifikater og porter og databaser til å snakke sammen var… la oss kalle det en utfordring. Hvis du i fremtiden skal utvikle en app som skal levere pushvarslinger, ta kontakt. Jeg kan fortelle deg en god del ting du ikke bør gjøre, og et par ting det er lurt å gjøre.

Nyt togpendlertilværelsen! Den ble plutselig et par hakk bedre.

Dette innlegget ble postet 2. februar 2011 kl. 9:10 og er kategorisert under Teknologi. Du kan følge kommentarer til dette innlegget gjennom en nyhetsstrøm. Du kan legge til en kommentar, eller sende tilbaketråkk fra din egen blogg. Her har du en direktelenke.

17 KOMMENTARER

 1. Jostein Tollaksen sier:

  Det er magisk! Når jeg står hjemme ved kjøkkenbenken kl. 06.45 og smører nistematen gir telefonene meg helt automatisk beskjed om at toget mitt er 4min forsinket, og jeg har fått 4 min ekstra som jeg kan bruke hjemme (4 min om morgenen er mye tid) i stedet for å stå å fryse på Bryne Stasjon. Det er magiske – og en bedre start på dagen!

 2. Jon Arne sier:

  Det er ikke magisk – det er Bjønar Tollaksen og mange timer hard arbeid :-)

  Og da kommer et naturlig spørsmål til deg, Bjørnar. Har du brukt mer tid på å utvikle appen enn hva du eventuelt hadde brukt på å vente på forsinket tog?

  :-)

  Hvis dette hadde vært facebook, så hadde eg trykt på Liker!

 3. Stian sier:

  Hei. Synes det er fint med info om forsinkelser på denne måten. Jeg synes det er litt mye meldinger dog. Skulle ønske det var mulig å bestemme hvor mye forsinkelse som skulle til før en ble varslet. Hva med innstillte tog, varsles de så snart det er kjent?

  Bra app forresten!

  Hilsen Stian

 4. Bjørnar sier:

  Jon Arne: Haha! Jeg har brukt betydelig mer tid på å utvikle denne app’en enn å vente på forsinkede tog (takk og lov!). Vil anslå mellom 75 og 100 timer (måtte lære meg det meste underveis). Hadde vært lenge å vente på tog…

  Stian: Kjekt at du liker app’en!

  Innstilte tog varsles så snart Jernbaneverket leverer data om det (det vil faktisk si veldig raskt – dataene de leverer på nett blir ganske mye kjappere oppdatert enn informasjonstavlene på stasjonene).

  Har laget prototyper med mulighet for å bestemme hvor mye forsinkelse som må til før en blir varslet, men har foreløpig valgt å ikke implementere dette hovedsaklig av to grunner: (1) Frykter at det skal bli for mange valg å forholde seg til ved registrering av varsling og (2) det er en ekstra faktor som varslingssystemet som moser gjennom dataene må ta med i beregningene (= databehandlingen tar lengre tid).

  Jeg skal ta en ny kikk på hvordan det kan løses, og hvis det er flere brukere ønsker og jeg klarer å løse den tekniske biten av det godt nok vil jeg se på muligheten for å ta det med i en senere oppdatering.

  I mellomtiden anbefaler jeg å legge inn varsling strekning (ikke stasjon) kun i tidsrommet rett rundt det faste toget ditt går (f.eks. maks en halv time før) da dette gjør sjansen størst for at du kun får varslinger om det toget du er ute etter.

 5. oddbjørn sier:

  sko ønska eg daglig måtte bruke tog som fremkomstmiddel nå som magiske beskjeder dukker opp om toget er forsinket! like!

 6. HannaKjø sier:

  Hvis jeg hadde hatt iPhone skulle jeg definitivt hatt denne appen! Selv om jeg nesten aldri tar tog.. Jeg er imponert! :)

 7. Marita sier:

  Rått ! du æ gode! den teknologien, den teknologien. og du æ midt inni an ;)

 8. App: Togpendler 2.0 « pål berge // MANSHOW sier:

  […] Mer informasjon? Se Bjørnar Tollaksens egne innlegg om Togpendler 2.0. […]

 9. Nick Johannessen sier:

  Hei, takk for bra app. Mye bedre enn Jernbaneverkets egen, eller det å måtte se på nettsiden til nsb (frustrasjon: hvorfor har nsb laget siden slik at den ikke kan huske brukernavn og passord?).

  Er enig med Stian at det ville være gunstig om man kunne slippe meldinger f.eks. der toget er et minutt forsinket. Vi er flere på jobb nå som bruker Togpendler, så word of mouth reklame funker bra her :-)

  Nick

 10. Bjørnar sier:

  Hei Nick,

  Veldig kjekt å høre at dere har glede av appen og sprer ordet til andre pendlere! :)

  Har fått flere tilbakemeldinger på dette med å kunne velge hvor mye forsinkelse som skal til før det sendes ut varsling, så det er tydeligvis noe som er såpass viktig for mange at jeg vil implementere dette (og heller svelge litt ekstra prosesseringstid på serversiden).

  Gi meg en ukes tid på å få implementert og testet dette skikkelig, pluss noen dager i godkjenning i App Store, så bør dette være på plass. :)

 11. Karin sier:

  Kanskje eit utruleg tåpeleg spørsmål, sidan appen heiter Togpendler, men vil det bli moglegheit til å utvide med for eksempel Bybanen i Bergen? Den er støtt og stadig forsinka, og skjermen på stasjonane viser berre planlagt tid, og ikkje eigentleg tid. Det er jo ikkje eit tog, men eit ‘light rail’, men kanskje noko å tenkje på?

  Eg trur ikkje (veit ikkje sikkert) at det har same problemet i Oslo med trikken, for så vidt eg veit viser trikke-skjermane eigentleg tid på trikkane.

 12. Bjørnar sier:

  Hei Karin,

  Togpendler henter avgangtider fra Jernbaneverket, og Bybanen er helt separat fra dette, så jeg tror dessverre ikke det er mulig å få til i denne appen.

  Det er godt mulig det går an å lage en egen app for Bybanen i Bergen, men dette avhenger litt av hva Bybanen kan levere av avgangstider.

  Trikkesystemet i Oslo har installert GPS i alle busser, og på bakgrunn av GPS-posisjon regnes ut hvor lenge det er til trikken ankommer stoppestedet. Trafikanten i Oslo gjør disse dataene tilgjengelige i sin egen og andres iPhone-apper.

  Hvorvidt Bybanen har GPS-posisjonering eller mulighet for på annen måte å vite hvor togsettet befinner seg vet jeg ikke helt, men hvis tavlene bare viser planlagt tid kan det tyde på at de ikke har et slikt system. (Et slikt system er også relativt kostbart – Kolumbus planlegger GPS-posisjonering og skjermer på alle stoppesteder i Stavanger med et budsjett på rundt 40 millioner kroner.)

  Men jeg tror jeg ville henvendt meg direkte til Bybanen med ønske om dette. Kundeforespørsler pleier ofte å hjelpe. :)

  Beklager at jeg ikke kan hjelpe deg noe mer med dette.

 13. Frode sier:

  Utmerket App, gjør det litt mer levelig i hverdagen med Jernbaneverket og NSB. Et lite ønske til neste versjon: NSB legger ut en del meldinger på avgangene om ANDRE ting enn forsinkelser, bl.a. tilfeller der de kjører med bare ett istedenfor to togsett. Sånt er det greit å vite, for da spipper man å stå «galt sted» på perrongen når toget er bare halvparten så langt som det skulle være (og det er ikke så sjelden). Appen «Tog» viser disse meldingene, kan dere gjøre det også?

 14. ET sier:

  Bybanen i Bergen begynner faktisk med sanntid i disse dager, Karin, men det forventes en del feil i oppstartfasen. Vi får bare håpe det blir bra etter hvert :)

 15. Bjørnar sier:

  Oi Frode, jeg har helt glemt å svare deg på spørsmålet ditt!

  Appen «Tog» viser mobilversjonen av «Er toget i rute»-nettsiden til NSB. Togpendler henter data direkte fra Jernbaneverket (som har data om alle togselskap i Norge, inkludert Flytoget, som ikke driftes av NSB). Så vidt jeg vet (selv om jeg ikke skal si dette med 100% sikkerhet) leverer ikke NSB trafikkdata i noe lesbart format for apper. Før de eventuelt gjør det er det vanskelig for meg å få inn dette i Togpendler. Beklager det.

 16. Arild Strandberg sier:

  Hallo vill det komme en tilsvarende app for annet en Iphone. Utrolig bra app. Jeg jobber selv i bransjen og synes denne appen er bedre en NSB og Jernbaneverkets sine egne apper!!

 17. Kjell Solheim sier:

  Hei,
  Togpendler-appen virker ikke lenger og har forsvunnet fra Appstore. Kommer den tilbake?

  Hilsen
  Kjell

Legg til en kommentar