VIDEO: Why can’t we walk straight?

Dette er veldig fascinerende – hvis du fjerner landemerker å navigere etter og ber folk gå rett fram så langt de klarer vil de uten unntak ende opp med å gå i sirkler.

A Mystery: Why Can’t We Walk Straight? from NPR on Vimeo.

(via Cameron Moll)

Dette innlegget ble postet 1. februar 2011 kl. 11:00 og er kategorisert under Video. Du kan følge kommentarer til dette innlegget gjennom en nyhetsstrøm. Du kan legge til en kommentar, eller sende tilbaketråkk fra din egen blogg. Her har du en direktelenke.

1 KOMMENTAR

  1. Eirik sier:

    Liker veldig godt stilen på animasjonen. Er det animasjonen som er budskapet her, eller søker du svar? Jeg prøver meg hvetfall på et svar! Her er min teori; hvis du stirrer på et punkt på en vegg med begge øynene åpne og hever tommelen slik at den naturlig dekker punktet, så vil du ved å lukke ett øye om gangen se at det ene øye har liksom fått veto. Da er vi kanskje kalibrert til å justere for dette når vi orienterer oss etter gitte referansepunkt med syn. Når vi da tar bort synet vil denne kalibreringen «lure oss» til å helle litt mer mot den ene siden. Noen bedre? Er dette en nerdete kommentar forresten?

Legg til en kommentar