Delt internett i iOS 4.3

Delt InternettiOS 4.3, som ble tilgjengelig for nedlasting i går (du må koble din iPhone eller iPad til iTunes for å oppdatere), har med seg støtte for dele 3G-tilkoblingen til iPhonen med opptil fem andre enheter.

Når du slår på Delt Internett under Instillinger opprettes det et trådløst nettverk som andre telefoner, bærbare maskiner, iPader eller lignende kan koble seg til.

Dette er spesielt gode nyheter for folk som har iPad uten 3G (slik som meg selv). Du kan nå koble iPaden sammen med iPhone og surfe som om iPaden hadde innebygd 3G. iPad med innebygd 3G ble plutselig overflødig for mange.

Delt Internett (eng. HotSpot) ser ut til å fungere på de fleste norske mobiloperatører uten ekstra kostnad – i motsetning til i USA hvor åpning av denne funksjonen koster $20 hos AT&T og Verizon.

Oppdatering: Delt Internett fungerer bare på iPhone 4, ikke tidligere modeller.
Oppdatering II: iPhone deler også GPS-lokasjon med iPad når denne er tilkoblet.

Dette innlegget ble postet 11. mars 2011 kl. 12:45 og er kategorisert under Teknologi. Du kan følge kommentarer til dette innlegget gjennom en nyhetsstrøm. Du kan legge til en kommentar, eller sende tilbaketråkk fra din egen blogg. Her har du en direktelenke.

10 KOMMENTARER

 1. Kristian sier:

  «Dette er spesielt gode nyheter for folk som har iPad uten WiFi» – Du mener vel uten 3G?

 2. Bjørnar sier:

  Oi, det var en ganske grov feil. Har rettet dette nå. Takk skal du ha! :)

 3. Geir sier:

  Har du iPhone 4? Jeg, med min 3GS kan ikke dele igjennom annet enn USB-kabelen eller bluetooth, slik som jeg lenge har kunnet. Mistenker at dette er privilegert iPhone4-brukere.

 4. Bjørnar sier:

  Jeg har iPhone 4, og det kan se ut som at du har rett – det er kun iPhone 4 som støtter dette. :(

 5. Pål sier:

  Kobler du iPaden til iPhone via bluetooth for å få tilgang til iPhonens mobilnett, eller kobler du til via WLAN? Trodde det var sistnevnte, som om du koblet til en vanlig PC? Har ikke prøvd selv enda, men det er ingen tvil om at dette er en etterlengtet oppdatering — det har jo vært tilgjengelig på toppmodellene fra HTC en stund :)

 6. Anders S. sier:

  Eg og min 2G kan nok heller ikkje det, men men det får så være :) Eg ser ikkje heilt poenget med å lage 3G nett om til en egen hotspot for 5 andre enheter, som om det ikkje går treigt nok når en sitter og venter på flyet på 3G via iPhone.

 7. Pål sier:

  Anders: Det å kunne opprette et hotspot er ganske genialt. Jeg har brukt det flere ganger på hytter og andre steder hvor det ikke er WiFi-nettverk tilgjengelig. Da legger jeg telefonen på bordet og kobler opp Macen til den via trådløst nett — på den måten kan jeg surfe, se fotball og spille av musikk via Spotify på Macen ved hjelp av dekningen på mobilen.

  Det er ikke nødvendigvis så gunstig at fire-fem mann surfer på en gang via mobilnettet til én telefon, men det er svært hensiktsmessig å kunne koble opp Macen (som fortsatt ikke har innebygd SIM-leser tilgjengelig) på steder uten vanlig internett! :)

 8. Anders R. sier:

  Det ser ikke ut til at det er mulig å benytte iPaden som «master» for delt Internett. Jeg har oppgradert både iPhone 4 og iPad 1 til iOS 4.3, men de har ikke desamme valgene for delt Internett. På iPhone funker det glimrende. Telenor abo.

 9. Anders S. sier:

  Eg bruker ofte iPhonen då eg er ute og reiser til internettsurfing via MacBook’n. Men eg ser ikkje poenget av at 5 andre skal ha samme mulighet på min telefon.

 10. Anders R. sier:

  Det behovet ser jeg. Er på hytta og kan dele Internett med ungene/familien for eksempel.

Legg til en kommentar