Northugs overlegenhet

Northugs overlegenhet
Foto: VG/Reuters/Scanpix

Da jeg så avslutningen til Petter Northug på oppløpet i gårsdagens stafett syntes jeg egentlig det var en smule usmakelig å håne motstanderne på den måten, men etter å ha fulgt oppstyret i Sverige og Northugs holdning til det hele må jeg si at han er ganske bad ass. Jeg hadde nesten glemt den årelange konkurransen med söta bror, men han har klart å vekke den til live i meg på en måte jeg ikke hadde forventet. Det hele er faktisk svært underholdende!

Northug selv om showet (se hele videoen): «Jeg hadde planlagt en piruett, en 360, men jeg hadde ikke så mye tid, så det ble bare en 90. Så det er jeg litt skuffet over. Neste gang kan vi kanskje ta en 360… eller en 720… eller en 1080! Vi får se.»

På spørsmål om hva han syntes om at svenskene er forbannet: «Hehe. Det er jo bare en dobbeltseier, det.»

Svenske Twitter-meldinger rett etter løpet er ganske festlig lesing:

@JBSsmilesAtme: «Den där jävla Petter Northug! Så jävla kaxigt! Jag hatar norskar!»

@jjosephsson: «Åh jag hatar Norge. Jävla skitland! #skidvm»

@sensMorell: «Hade inte alt varit så jävla dyrt i Norge hade säkert Northug stannat och tagit en korv också. #skidvm»

@linushugosson: «Omröstning på @expressen just nu: «Ã„r Petter Northug en gris?» Enda svarsalternativet: «Ja, absolut!»»

Northug representerer muligens en ny type norsk idrettsutøver, i alle fall innenfor langrennssporten (i fotball er feiring som dette relativt stuerent), en som ikke er redd for å vise at han er best. Ydmykhet er ikke akkurat hans sterkeste side, men kanskje oppsummerer Ken Håkegård det best:

Hvor var du når Northug knakk janteloven?

En knekt jantelov er ikke det verste som kunne skjedd det norske folk.

Dette innlegget ble postet 5. mars 2011 kl. 12:13 og er kategorisert under Smått og stort. Du kan følge kommentarer til dette innlegget gjennom en nyhetsstrøm. Du kan legge til en kommentar, eller sende tilbaketråkk fra din egen blogg. Her har du en direktelenke.

INGEN KOMMENTARER

Legg til en kommentar